Íme, egy jól bevált mézeskalács-recept:
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt (átszitálva)
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg vegyes virágméz
- 25 dkg vegyes virágméz
- 5 dkg margarin (mi vajjal csináltuk)
- 1-1 púpozott kávéskanálnyi őrölt fahéj és szegfűszeg (vagy mézeskalács fűszerkeverék)
- 4 púpozott kávéskanálnyi szódabikarbóna
A lisztet, a cukrot, a fahéjat,
a szegfűszeget és a szódabikarbónát alaposan keverjük össze falapáttal.
Ezután a virágmézben olvasszuk fel a vajat. Egy befőttesüvegben a mézet
és a vajat állítsuk egy kis lábas vízbe, majd a vizet forraljuk fel és
a mézet addig keverjük, amíg a vaj teljesen felolvad benne. A mézet
ezután öntsük a fűszerekkel elkevert lisztre, üssünk bele egy tojást és
a falapáttal gyúrjuk össze. A tészta inkább lágy legyen, mivel a
pihentetés alatt úgyis megkeményedik egy kicsit. A tálat fedjük le és
pihentessük a tésztát legalább egy napig. Minél tovább hagyjuk állni,
annál szebbre sül majd.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése